10 Israëlische startups op de top 100 CB Insights lijst van 2021

Foto via CB Insights / ISRAEL21C

Het in New York gevestigde onderzoeksbureau CB InsightsCB Insights heeft voor de vijfde keer zijn jaarlijkse lijst gepubliceerd van 100 toonaangevende startups in kunstmatige intelligentie. Hierop staan 10 Israëlische bedrijven.

De winnaars van dit jaar brengen volgens CB Insights producten op de markt die “de breedte en diepte van de impact van kunstmatige intelligentie op industrieën benadrukken – van geneesmiddelenonderzoek en inkomstencyclusbeheer voor ziekenhuizen tot autonome bijenteelt en gemeentelijke afvalsortering”.

Zeven van de 10 Israëlische bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Israël:

Beehome is een container op zonne-energie die tot 40 bijenkolonies kan huisvesten in een automatisch gecontroleerd klimaat voor optimale omstandigheden. De Beehome kan ongedierte bestrijden en controleren op parasitaire mijten die schadelijke effecten kunnen hebben op kolonies. De kunstmatige intelligentie-technologie past de omstandigheden in het Beehome aan wanneer het vaststelt dat een kolonie zich klaarmaakt om te zwermen. Ook stuurt het waarschuwingen naar imkers zodra een container met honing zijn capaciteit van 378 liter heeft bereikt.

Container van Beehome/Beewise. Foto Beewise

​Percepto, opgericht in 2014, zegt dat het zijn geavanceerde drone-in-a-box-oplossing naar een hoger niveau tilt, met behulp van een autonoom inspectie- en monitoringplatform voor zijn hardware en software. Het bedrijf exploiteert een vloot van robots van derden naast zijn autonome drone, Sparrow.

Screenshot YouTube

Prospera is opgericht in 2014 en zegt dat het meerdere lagen klimaat- en visuele gegevens van het gewasveld vastlegt en telers bruikbare, gemakkelijk te lezen inzichten biedt via hun app en website.

Foto Prospera

Run:AI, gelanceerd in 2019, zegt dat het de kloof overbrugt tussen datawetenschap en computerinfrastructuur door een high-performance computer virtualisatie laag te creëren voor ‘deep learning’, de training van neurale netwerkmodellen te versnellen en de ontwikkeling van grote kunstmatige-intelligentiemodellen mogelijk te maken.

Screenshot video Run:AI

Snyk helpt bedrijven en ontwikkelaars om kwetsbaarheden in hun open-sourcecode te vinden en veilig te blijven. Grote klanten zijn onder meer Google, Microsoft, Salesforce en Adobe.

Screenshot Snyk

Syte werd in 2015 opgericht door Lihi Pinto Fryman, die fungeert als CRO, haar echtgenoot Ofer Fryman, CEO, zijn broer Idan Pinto, COO, en kernfysicus en machine learning-expert Dr. Helge Voss, CTO.

Screenshot Syte

Het belangrijkste idee achter de startup werd ingegeven door een incident vijf jaar geleden waarbij Pinto Fryman, toen een investeringsbankier in Londen, een rode jurk tegenkwam die ze online leuk vond, maar geen details kon vinden over het kledingstuk om het te kopen. Zij en haar mede-oprichters gingen vervolgens aan de slag op een platform dat visuele zoekopdrachten mogelijk maakt, zodat klanten items kunnen vinden met behulp van afbeeldingen of schermafbeeldingen. En vandaag de dag helpt dit platform klanten op e-commercesites om mode, sieraden en woonaccessoires te ontdekken.

Theator werd in 2018 mede opgericht door Dr. Tamir Wolf en Dotan Asselmann en maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie en computer vision-technologie om videoanalyses te bieden waarmee chirurgen een recent voltooide, urenlange procedure in slechts enkele minuten kunnen beoordelen.

Foto Theator

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)