Israëlisch bedrijf komt met vloot van robots en drones om industriële sites te monitoren

Screenshot YouTube

Het Israëlische bedrijf Percepto, maker van drones, gaat samenwerken met de Amerikaanse fabrikant van robots, Boston Dynamics, om een vloot van volledig autonome robots en drones op de markt te brengen, waarmee industriële sites gemonitord kunnen worden.

Als onderdeel van de samenwerking zal Percepto een oplossing integreren die het oorspronkelijk had ontwikkeld voor zijn Sparrow-drone, in de Boston Dynamics-robot Spot. De nieuwe software- en hardware suite Autonomous Inspection & Monitoring (AIM) stuurt alle autonome voertuigen of robots aan.

Deze symbiose tussen de AIM van Percepto en de Spot-robot van Boston Dynamics stelt de hondachtige machine via het platform in staat volledig om met behulp van hoge resolutie beeldvorming en thermisch zicht problemen op te sporen, zoals problemen met machines of elektrische geleiders, water en stoom, lekken rond fabrieken en apparatuur met verminderde prestaties.

Alle gegevens worden doorgestuurd via AIM. De vloot robots die samenwerken met de drones van Percepto, geven gebruikers een beter beeld van wat er in hun faciliteit gebeurt.

Indien nodig weet de AIM-oplossing van Percepto welke robot of combinatie van robots het meest geschikt is voor de klus. De robots worden dan zelfstandig, zonder menselijke begeleiding, ingezet om de benodigde data op te halen en te streamen. Het platform is ook in staat om risico’s in te schatten, zei Percepto in een verklaring.

Percepto, opgericht in 2014 door Abuhasira, Sagi Blonder, Raviv Raz en Ariel Avitan, heeft een ontwikkelingscentrum in het Israëlische Modiin en kantoren in de VS en Australië. Het heeft ongeveer 75 werknemers in dienst. De oplossingen van Percepto worden gebruikt door Fortune 500-klanten in meer dan 10 landen, waaronder het Italiaanse ENEL, Florida Power and Light en Verizon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)