Opnieuw door heel Israël demonstraties tegen premier Netanyahu

Start van een van de marsen in Jeruzalem richting Balfour street. Foto Or-Ly Bar Lev / Twotter

Voor de 24ste week vonden er op zaterdagavond demonstraties plaats waarin het vertrek van premier Netanyahu werd geëist. Zoals gebruikelijk iedere week, werd er ook nu weer gedemonstreerd op bruggen, viaducten en verkeersknooppunten door het hele land. De grootste demonstratie vond in Jeruzalem plaats, waar 30 mensen door de politie werden opgepakt.

Om onduidelijke reden arresteerde de politie in Jeruzalem 30 mensen ‘wegens verstoring van de rust’ en gebruikte geweld om demonstranten te verspreiden die Balfour Street blokkeerden voor het verkeer.

Demonstranten begonnen op vier punten in Jeruzalem te marcheren voordat ze samenkwamen op Paris Square, vlakbij de ambtswoning van de premier. Ondertussen reed een konvooi van tientallen voertuigen van het centrale deel van het land naar Jeruzalem en vond er een mars plaats in Nes Tziona, waar vorige week een demonstrant werd aangevallen.

Voor het eerst in twee maanden hield de Movement for Quality Government geen protest in Tel Aviv om de focus op het protest in Jeruzalem te houden. Ook voor het eerst in twee maanden stuurde de Helem Tarbut-groep, die voornamelijk uit figuren uit de culturele en uitgaanssector van Tel Aviv bestaat, bussen met demonstranten naar het belangrijkste protest in Jeruzalem.

Demonstranten en organisatoren riepen op tot een einde van de regering van premier Benjamin Netanyahu en zeiden dat de Israëlische verkiezingen de protesten niet zullen stoppen en dat ze zullen blijven demonstreren en evenementen zullen houden die “alleen maar sterker zullen worden”.

“Onze plicht als burgers tijdens verkiezingen is eropuit te gaan en te protesteren tegen de in staat van beschuldiging gestelde Netanyahu en hem geen uitstel te geven. We moeten hem herinneren aan zijn mislukking in het omgaan met het coronavirus, de economie en de verdeeldheid van de mensen die hij heeft veroorzaakt . “Dit is een strijd om de ziel van Israël – een strijd die we moeten winnen”, zei de Black Flags Movement, een van de bewegingen die de wekelijkse protesten tegen Netanyahu organiseert, zaterdag in een verklaring.

Volgens Israëlische media waren er zaterdagavond duizenden mensen bij protesten buiten de residentie van de premier in Jeruzalem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)