Oscarnominatie voor Nederlandse producente Sondervan

De Nederlandse Sofia Sondervan maakt volgende week kans op een Oscar. Bron foto: <a href="https://twitter.com/sofiasondervan">haar Twitterpagina</a>

De Nederlandse producente Sofia Sondervan heeft een Oscarnominatie op zak. Ze maakt volgende week kans op deze meest prestigieuze filmprijs voor haar korte film The Letter room en neemt het daarbij op tegen slechts 4 andere kanshebbers. Sondervan is afkomstig van de Joodse Sondervan familie uit Amsterdam.

Sondervan, geboren in Nederland maar nu jaren werkend in New York, mag als genomineerde bij de uitreiking aanwezig zijn in de zaal. “Alleen de genomineerden zijn uitgenodigd, met één gast. We zitten in de zaal en als we winnen mogen we het podium op.”

De korte film The Letter Room, met Star Wars-acteur Oscar Isaac in de hoofdrol, beleefde in 2020 de première op het Tribeca Filmfestival en werd sindsdien bij vele filmfestivals vertoond. Oscar Isaac speelt in de film een bewaker die post controleert en rondbrengt in een gevangenis. De bewaker, Richard, wordt steeds meer geraakt door de brieven die een van de gevangenen ontvangt van zijn geliefde en raakt daardoor steeds dieper betrokken bij diens lot.

Grote namen

Producente Sofia Sondervan verhuisde na haar middelbare school in Nederland naar New York om te studeren. Ze woont al lange tijd in New York en werkte met veel grote namen.  Sondervan maakte onder meer de speelfilms Cadillac Records met Adrien Brody en Beyoncé Knowles en The Man Who Knew Infinity met Dev Patel en Jeremy Irons. Met de Amerikaanse studio Fox Entertainment produceert Sondervan momenteel een serie gebaseerd op het boek Daglicht van Marion Pauw.

The Letter Room is te bekijken via hun pagina op Vimeo.

Advertentie (4)