Cyberaanvallen in 2020 in Israël met 50% gestegen

Foto via Nationaal Cyber Directoraat

Israël meldt een toename van 50% in het aantal cyberaanvallen vorig jaar. Het Nationaal Cyber ​​Directoraat hielp bij het oplossen van meer dan 9.100 aanvallen. Dit zegt de cyberbeveiliging waakhond zondag in zijn jaarverslag over 2020.

Van de 9.100 cyberaanvallen bestond 60% uit inbreuken op sociale netwerken en 14% waren gevallen van phishing en datadiefstal. De toename van het aantal aanvallen leidde ook tot meer investeringen in de al bloeiende cyber-beveiligingsindustrie van Israël. De sector groeide vorig jaar met 31%.

Een van de grootste cyberaanvallen die werd gemeld, was die van de Amerikaanse softwareontwikkelaar SolarWinds op hun product Orion. Ongeveer 18.000 klanten, waaronder overheidsinstanties en Fortune 500-bedrijven hadden software-updates gedownload waardoor hackers e-mails konden bespioneren, maakte het bedrijf in december 2020 bekend.

In diezelfde periode werd de verzekeringsmaatschappij Shirbit het slachtoffer van hackers. De watervoorziening werd ook getroffen in een poging de controle te krijgen over rioolwaterzuiveringsinstallaties en pomp- en rioolstations. Deze zijn tijdig onderschept waardoor schade voorkomen werd. Het directoraat moest de beveiliging van gezondheidssystemen ook extra beveiligen.

Sectoren die het meest werden getroffen waren technologie, energie, overheid, financiën, de academische wereld, de gezondheidszorg, evenals toeleveringsbedrijven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)