Israël nummer 5 in de Covid Resilience Ranking van Bloomberg

Foto: Youtube WSJ

Volgens de door Bloomberg vrijgegeven lijst van beste en slechtste plekken om de coronapandemie te doorstaan, staat Israël op plek 5, meldt ISRAEL21C.

“Een bliksemsnelle vaccinatie-drive heeft Israël naar de top van de Covid Resilience Ranking van Bloomberg gestuwd. Daardoor is het dagelijks leven ten goede veranderd en is Israël naast Nieuw-Zeeland, Singapore, Australië en Taiwan een van de beste landen om in gedurende het coronavirus-tijdperk te leven”, schreven de auteurs.

Sinds Israël drie maanden geleden met vaccineren begon, heeft het meer van zijn bevolking ingeënt dan welk land ook ter wereld, waardoor het met negen treden naar de vijfde plaats is gesprongen. De Resilience Ranking gebruikt gegevens om vast te stellen waar de pandemie het meest effectief wordt aangepakt. De minst sociaal en economische verstoring, sterftecijfers, testen, toegang tot vaccins en bewegingsvrijheid zijn criteria die een rol spelen bij de beoordeling.

Israël is de eerste nieuwkomer in de top van de Resilience Ranking sinds Bloomberg in november het overzicht begon te volgen.

Nederland staat op deze lijst met 53 landen op de 29ste plaats.

“Maar in tegenstelling tot veel best presterende plaatsen waar streng wordt gecontroleerd op toegang om het coronavirus buiten de deur te houden, betekent de door vaccinatie gestuurde normalisatie van Israël dat het de grenzen snel versoepelt”, merkte Bloomberg op.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)