Israëlische luchtmacht ontvangt geavanceerd verkenningsvliegtuig

Aankomst van de Oron. Foto IDF woordvoerders eenheid

De Israëlische luchtmacht heeft de eerste Oron ontvangen, het nieuwe verkenningsvliegtuig van de IAF en ontwikkeld in samenwerking met het Israëlische ministerie van defensie. Het vliegtuig zal worden uitgerust met automatische datasystemen gebaseerd op geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie.

De Oron is door Israël ontworpen op basis van de lessen die zijn geleerd uit eerdere oorlogen en operationele missies. Het vliegtuig zal worden uitgerust met automatische datasystemen gebaseerd op geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie.

Het Oron-vliegtuig kent zijn oorsprong in de Gulfstream G550 Aerospace executive jet met hoge luchtvaart prestaties en lage onderhoudskosten. Het vliegtuig zal worden uitgerust met geavanceerde radar- en bewakingsmogelijkheden. Deze bieden de IDF ongekende mogelijkheden om onder alle weersomstandigheden informatie in realtime te verzamelen, dus ook bij slecht zicht.

Het nieuwe vliegtuig zal worden bediend door het 122 Nachshon-squadron. Het squadron exploiteert momenteel Shavit- en Eitam-verkenningsvliegtuigen voor inlichtingen missies.

Foto IDF woordvoerders eenheid

“De ‘Oron’ is een voorbeeld van de toenemende effectiviteit van de IAF”, zei IAF-commandant, generaal-majoor Amikam Norkin. “Het vliegtuig voegt een extra dimensie toe aan de huidige operationele en strategische capaciteiten van de IAF om het Israëlische luchtruim te verdedigen en de veiligheid te garanderen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)