Autoreus Stellantis zoekt samenwerking met Israëlische startups

Nieuwe Peugeot 308. Screenshot YouTube

Een van de grootste autofabrikanten ter wereld, Stellantis NV, gevestigd in Amsterdam, heeft een overeenkomst getekend met de Israel Innovation Authority, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bevorderen van het technische ecosysteem van Israël.

Doel van de overeenkomst is om samen te werken aan technologische innovatie om de technische bekwaamheid van het bedrijf te verbeteren en Israëlische bedrijven helpen te groeien.

Stellantis ontwerpt, ontwikkelt, produceert, distribueert en verkoopt voertuigen en mobiliteitsoplossingen. Het portfolio omvat iconische automerken zoals Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Fiat, Dodge, Opel, Peugeot en Citroën en meer.

Stellantis zoekt de samenwerking met de startups in de onderwerpen rijhulp, cyberbeveiliging en industrie 4.0 (Smart Industry). Een aantal proof-of-concept samenwerkingen, voorlopig vertrouwelijk, is al aan de gang, aldus een verklaring van het bedrijf.

De overeenkomst is onderdeel van een programma van de Israël Innovation Authority om multinationals en Israëlische bedrijven met elkaar in contact te brengen voor technologische samenwerking.

Sinds 2005 hebben onder andere Intel Corp., Audi, Adler Pelzer, Abbot, Unilever, Hewlett Packard, IBM, Panasonic, Philips, Nielsen, Fujitsu en Renault samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Israëlische startups.

Stellantis ontstond eerder dit jaar door de fusie van de Italiaans-Amerikaanse firma Fiat Chrysler Automobiles en de Franse firma Group PSA.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)