Google en Amazon Web Services winnen Israëlische aanbesteding

Google cloud datacenter. Screenshot YouTube

Uit een verklaring van het Israëlische ministerie van Financiën blijkt dat de techgiganten Google en Amazon Web Services , de cloud servicetak van Amazon, zijn gekozen als de winnaars van een aanbesteding ten bedrage van ruim 900 miljoen euro om cloud gebaseerde regionale datadiensten aan Israël te leveren.

De twee bedrijven versloegen Microsoft, Oracle en IBM die ook hun diensten hadden aangeboden waarbij alle gegevens binnen de grenzen van Israël onder strikte veiligheidsrichtlijnen zouden worden beveiligd.

Het cloud project onder de naam Nimbus, is een van Israëls grootste informatietechnologieprojecten tot nu toe. Het stelt ministeries en andere openbare organisaties in staat om servers en diensten over te brengen naar de cloud.

Het Nimbus-project is opgedeeld in vier afzonderlijke aanbestedingen: het leveren van clouddiensten aan de overheid op een openbaar platform is gewonnen door Google en AWS. De andere 3 zijn helpen bij het opstellen van een overheidsstrategie om activiteiten naar de cloud te verplaatsen, bieden van technische hulp bij de uitvoering van de verhuizing en een nog niet gepubliceerde aanbesteding om optimalisatiediensten te bieden voor gebruik binnen de cloud.

Consultants KPMG hebben de tweede aanbesteding gewonnen van Ernst & Young, McKinsey en HPE, aldus de verklaring van het ministerie.

Het ministerie voegde eraan toe dat er een aanbesteding gaande is om tientallen lokale kleine en middelgrote leveranciers te kiezen om de overheidsinstanties te helpen systemen naar de cloud te verplaatsen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)