TV-tip: Exodus, De Afvallige. Dinsdag 27 april om 22.10 op NPO3

Dina-Perla Portnaar wordt in de Joods-orthodoxe gemeenschap opgevoed door haar psychotische moeder en een halfbroer. Als ze de gemeenschap om hulp vraagt vanwege jarenlang huiselijk geweld, stuit ze op een muur van stilzwijgen. Dit verhaal staat centraal in de vierde aflevering van de docudrama-serie De Afvallige van KRO-NCRV die op dinsdag 27 april te zien is om 22.10 uur op NPO3.

Dina-Perla Portnaar groeit op in een verstikkende werkelijkheid, waarin niets is wat het lijkt. Als jong meisje vecht Dina-Perla voor vrijheid en liefde, ontvlucht haar ouderlijk huis en besluit nooit meer terug te keren.

Deze aflevering van docudrama-serie De Afvallige is gebaseerd op haar ervaringen zoals die ook zijn opgetekend in haar boek Exodus uit de vuurtoren. Daarin behandelt Dina-Perla levenslessen uit die bewogen periode. Niet eerder werd een dergelijke entourage achter gesloten deuren, waaronder haar tijd op de orthodoxe school het Cheider in Amsterdam, zo indringend beschreven.

Tien jaar na haar ontsnapping wordt ze geconfronteerd met haar biologische kinderloosheid en gaat ze op onderzoek uit. Is het mogelijk om het geheel te ontrafelen?

Advertentie (4)