Israël en Griekenland ondertekenen grootste defensieovereenkomst ooit

Ondertekening van de deal. Foto ministerie van Defensie Griekenland via GPO

Israël heeft met Griekenland de grootste defensieovereenkomst ooit gesloten ter waarde van 1,37 miljard euro. Het Israëlische ministerie van Defensie zal via Elbit Systems Ltd. een International Flight Training Centre voor de Griekse luchtmacht opzetten, naar het model van de vliegschool van de Israëlische luchtmacht.

Volgens de overeenkomst zal Elbit Systems 10 nieuwe M-346-trainingsvliegtuigen leveren en de volledige trainingsvloot, bestaande uit tientallen M-346- en T-6-lesvliegtuigen, onderhouden voor een periode van ongeveer 20 jaar, aldus valt te lezen in het persbericht.

Bovendien zal het bedrijf zijn nieuwste geavanceerde Embedded Virtual Avionics (EVA) aan boord van het trainingsvliegtuig, netwerkvliegsimulatoren en een reeks Ground-Based Training Stations leveren. Het contract omvat ook commando- en controlesystemen om een ​​effectief beheer van vliegopleidingen te vergemakkelijken.

De minister van Defensie Benny Gantz zei: “Deze samenwerkingsovereenkomst berust op de uitmuntendheid van de Israëlische industrie en op de sterke relatie tussen de Griekse en Israëlische defensie-instellingen gedurende vele jaren. Ik bedank de Griekse minister van Defensie, Nikolaos Panagiotopoulos, voor het bevorderen van de deal”.

De simulatie-activiteiten van Elbit Systems zijn de afgelopen twee jaar uitgebreid door middel van verschillende deals. Het bedrijf werd door Boeing geselecteerd om ingebouwde trainingsmogelijkheden te leveren voor het T-7 Red Hawk-vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht en won een contract om de Britse Royal Navy te voorzien van een reeks simulatiemogelijkheden. Het leverde ook een Brigade en Battlegroup Mission Training Center aan de Israëlische Defensiemacht, en won een contract voor helikoptervluchtsimulatie voor het Italiaanse Ministerie van Defensie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)