Elbit Systems gaat NAVO-vloot uitrusten met verdedigingssysteem

Piloten van Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet die de J-MUSIC DIRCM-toren van Elbit Systems bekijken. Fotocredit NSPA via Elbit Systems

Elbit Systems zal een extra ‘J-MUSIC DIRCM’ (Direct Infrared Countermeasures) zelfbeschermingssysteem leveren aan de Multinational Multi-Role Tanker Transport Fleet (MMF) van de NAVO, waarvan de belangrijkste thuishaven vliegveld Eindhoven is.

De J-MUSIC DIRCM-systemen die worden geleverd aan de NAVO integreren de nieuwste lasertechnologie in combinatie met een thermische camera en een kleine, dynamische, snelle koepel met verzegelde spiegel, waardoor een hoogwaardige verdediging tegen infraroodraketbedreigingen wordt geleverd.

De vloot zal bestaan ​​uit negen multi-role tanktransportvliegtuigen die strategisch transport en medische evacuatiecapaciteit kunnen leveren aan de zes deelnemende landen België, Tsjechië, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Noorwegen. 

De DIRCM-systemen van Elbit Systems hebben meer dan 300.000 vlieguren verzameld en zijn getest in live-fire en worden gebruikt door een reeks klanten van meer dan 25 vliegtuigtypes, waaronder Boeings B747, B737, B757, B767, B777; Airbus A320, A330, A340, A400; Lockheed Martin C130J; Alenia C27J; Leonardo CSAR AW101; EMBRAER KC-390, Gulfstream 650 en meer.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)