Israëlische milieuorganisaties gebruiken “Earth Day” om natuurgebieden schoon te maken

Ter illustratie. Foto Nature & Parks Authority

Vanwege Earth Day, de internationale Dag van de Aarde op 22 april, hebben Israëlische milieuorganisaties het “One Million Clean” initiatief gelanceerd. Het plan is om Israëliërs uit te nodigen om mee te doen aan een massale schoonmaak van de natuurgebieden van Israël.

Avraham Duvdevani, de voorzitter van het Joods Nationaal Fonds (JNF), een van de partnerorganisaties in het initiatief, zei tegen The Jerusalem Post: “we zijn blij en trots om deel te nemen aan het prachtige initiatief van ‘One Million Clean’ en om kwesties van duurzaamheid en milieubescherming aan te moedigen. We nodigen de hele bevolking van Israël uit om deel te nemen aan het project zodat we samen voor gaan zorgen dat het land schoner wordt”.

Het project is het eerste deel van een groter doel om de komende vijf jaar afval op te ruimen uit de open ruimtes van het land. Het idee is om de denkwijze van Israëliërs te veranderen, hen aan te moedigen hun verantwoordelijkheid te nemen en actief deel te nemen in de bescherming van Israëls natuurlijke hulpbronnen, bossen en natuur.

Shaul Goldstein, het hoofd van de Nature and Parks Authority, voegde daar aan toe: “Mensen over de hele wereld voelen zich emotioneel verbonden met dit land, met het Heilige Land, maar Israël is de afgelopen jaren erg vuil geworden”.

Door dit besef werd het idee van “One Million Clean” geboren. De natuurautoriteiten van Israël willen het initiatief gebruiken om het bewustzijn te vergroten en Israëliërs te leren hun land schoon te houden. Ongeveer 500 voorheen werklozen hebben zich aangesloten bij het initiatief. Op Earth Day zullen er naar verwachting duizenden vrijwilligers bij komen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)