Israëlisch bedrijf ontwikkelt operatierobot voor microchirurgie

Het robot systeem. Foto Forsight

ForSight Robotics uit Haifa ontwikkelt een chirurgisch robotplatform dat “de transformatie van oogheelkundige chirurgie van kunst naar wetenschap mogelijk zal maken”, aldus medeoprichter Dr. Joseph Nathan tegen ISRAEL21C.

Nathan legde uit dat veel belangrijke oorzaken van blindheid kunnen worden voorkomen door tijdig in te grijpen. Oogheelkundige microchirurgie vereist echter vele jaren om onder de knie te krijgen. Bovendien zijn geschoolde oogchirurgen wereldwijd schaars.

Foresight Robotics automatiseert de complexe stappen van de planningsfasen tot realtime operationele begeleiding. Het doel is om de oogchirurg een ongekende behendigheid en manoeuvreerbaarheid te bieden via microchirurgische robotica, computervisualisatie en machine learning.

De startfinancieringsronde, geleid door Eclipse Ventures en vergezeld door Mithril Capital, is een blijk van vertrouwen in het team: Shoham, die in 2018 het bedrijf Mazor Robotics voor wervelkolomchirurgie aan Medtronic verkocht voor $ 1,64 miljard; Nathan, voorheen directeur van de commercialisering van de gezondheidszorg en van een incubator voor medische start-ups bij Technion; en CEO Daniel Glozman, die R&D leidde bij Medtronic Ventor Technologies, Magenta Medical , Diagnostic Robotics en Guide-X .

“Ons partnerschap met ForSight is een voortzetting van onze inspanningen om te investeren in de meest geavanceerde roboticabedrijven en om talent van wereldklasse te ondersteunen met de nodige ervaring om real-world oplossingen te bouwen voor zeer waardevolle toepassingen en industrieën”, aldus Seth Winterroth, partner bij Eclipse. Ondernemingen. “Dit bedrijf voldoet aan al deze criteria en nog één: het succes ervan zal miljoenen mensen over de hele wereld helpen om beter te zien en te leven.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)