Sprookjesachtige landschapsfoto’s uit Israël

Strand in Nahariya aan de noordelijke Middellandse Zeekust van Israël. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Een sprookjesachtige locatie, zegt de Israëlische fotograaf Noam Chen tegen ISRAEL21C, “is een plek waarvan je merkt dat het je bevrijdt van de problemen van de wereld”.

De prachtige locaties die hij hier deelt, zijn gefotografeerd met zijn speciale technieken die prachtige landschappen veranderen in dromerige scènes met een onwerkelijke kwaliteit.

Toch bestaan ​​deze prachtige beelden in Israël – ook al kunnen toeristen er nog niet van komen genieten.

Laten we onze tour naar het noorden beginnen bij het Nimrod-fort op de Golanhoogten.

“Het is het grootste fort in Israël, en door zijn omvang en weelderige groene omgeving voelt het als een echte sprookjesachtige locatie”, zegt Chen. “Je kunt je fantasie gebruiken om daar royalty’s te zien.”

Het prachtige Nimrod-fort in het noorden van Israël. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C
De schilderachtige weg naar het fort van Nimrod in de Golanhoogten. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

De Golanhoogten en Galilea zijn gezegend met veel sprookjesachtige waterelementen.

“Tussen de beken en watervallen van het noorden kun je stille en betoverende kleine plekjes zoeken die je naar een andere plek brengen”, zegt Chen.

Sa’ar Falls in de Golanhoogten.  Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

We gaan een naar het zuidoosten naar Boven-Galilea en komen bij de Hula-vallei, die alles heeft: velden met wilde bloemen, duizenden trekvogels, heldere meren vol met dieren in het wild.

Foto van wilde bloemen in de Hula-vallei in Israël © Noam Chen via ISRAEL21C
Israëls Hula-vallei met de met sneeuw bedekte berg Hermon in de verte. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

“Als je er tijdens het trekseizoen heel vroeg in de ochtend aankomt, is het echt magisch met de ochtendmist en het geluid van de vogels waardoor het surrealistisch en mooi aanvoelt. Het verandert je.”

De vroege ochtendmist rolt over de Hula-vallei. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Rosh Hanikra in het hogere westen van Galilea  is beroemd om zijn mediterrane grotten die bereikbaar zijn met de kabelbaan.

De grotten van Rosh Hanikra Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

“Als je de grotten ingaat, valt er meteen de dromerige turkooizen kleur van het water op, waardoor je het gevoel krijgt dat je een andere wereld binnengaat”, zegt Chen. “Buiten de grotten zijn de witte kliffen met uitzicht op de zee zeker een sprookjesachtige omgeving.”

De witte kliffen van Rosh Hanikra.  Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Ongeveer 20 minuten ten zuiden van Rosh Hanikra ligt Nahariya, een prachtige strandstad van West-Galilea waar Chen zijn jeugd doorbracht.

Het strand van Nahariya bij zonsopgang. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Het Tal Shahar-bos in centraal Israël, ook wel bekend als Cyclamen Hill vanwege de wilde bloemen die het landschap domineren in februari en maart, is zeker een echte sprookjesachtige omgeving.

De zon schijnt op de cyclamen in Tal Shahar Forest. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Na vele jaren in Tel Aviv en in de Verenigde Staten te hebben gewoond, kwam Chen tijdens de coronapandemie terug naar het noorden van Israël en verhuisde onlangs naar Jeruzalem. Hij heeft over de hele wereld geëxposeerd en hoopt zijn volgende tentoonstelling in de hoofdstad van Israël te houden.

Net ten zuiden van Jeruzalem ligt de regio Gush Etzion, waar je het Herodian (ook wel Herodium) National Park vindt. Hier, in de eerste eeuw voor de gewone jaartelling, daagde koning Herodes de natuurkrachten uit door een van de meest gewaagde bouwwerken van de antieke wereld te bouwen.

“Het verhaal erachter maakt dit een sprookjesachtige locatie”, zegt Chen. “Het was een enorm paleiscomplex en Herodes koos het uit als zijn begraafplaats. Het Judese woestijnlandschap eromheen tilt het naar een ander niveau. “

Overzicht van Herodianus, een ambitieus paleiscomplex uit de Romeinse tijd in de woestijn van Judea. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Een van de meest populaire toeristische trekpleisters in de zuidelijke woestijn van Judea is de Dode Zee, de laagste plek op aarde.

“Ondanks het feit dat het een populaire toeristenbestemming is, heeft de Dode Zee nog steeds veel plekken die niet iedereen kent en die er letterlijk uitzien als een buitenaards landschap met kenmerken als zoutvlakten”, zegt Chen.

Zoutpannen in de Dode Zee. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

En voor onze laatste magische locatie, hier is een glimp van de prachtige Rode Zuid-velden van de Negev wanneer deze bedekt zijn met anemonen.

Rode Zuid-anemoonvelden in het zuiden van Israël. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C

Chen legt uit dat hij niet altijd van tevoren plant waar hij heen moet en wanneer hij moet gaan en hoe hij de foto moet maken. “Ik laat me leiden door mijn ogen, en als ik een scène zie die kan overbrengen, kies ik ervoor om te klikken.”

Om zijn kenmerkende effect te bereiken, combineert hij verschillende belichtingen om het grote contrast tussen hoge lichten en schaduwen in het frame vast te leggen.

“De sensor van de camera vangt niet altijd op wat je oog ziet, dus je moet er daarna aan werken om kleuren te accentueren en weer tot leven te brengen wat je zag en voelde”, zegt Chen.

“Maar het belangrijkste is om het echt te houden”, zelfs als het beeld sprookjesachtig is.

Je kunt het werk van Noam Chen hier bekijken .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!