Microsoft is van plan 1 miljard dollar in Israël te investeren

De nieuwe Microsoft campus in Herzeliya. Foto Microsoft

Het financiële dagblad Globes meldt dat de Amerikaanse multinationale technologiegigant Microsoft met de Israëlische regering in gesprek is om zijn activiteiten in Israël uit te breiden en daarbij 1 miljard dollar (850 miljoen euro) te investeren.

Microsoft is momenteel vastbesloten om in 2021 een datacenter op te zetten in Israël. Andere projecten zijn onder meer de uitbreiding van de lokale chipproductie-activiteit en het opzetten van een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum.

Senior Microsoft-executives en functionarissen in het kantoor van de premier en de National Economic Council zouden in gesprek zijn over de details van de investering, de toezeggingen die de technologiegigant zou aangaan en de voordelen die het van de staat zal ontvangen.

Globes merkte daarbij op dat Microsoft al een laag belastingtarief van 6% geniet op de winst op zijn activiteiten in Israël, waar de standaard vennootschapsbelasting 23% bedraagt. Andere, kleinere technologiebedrijven betalen tussen de 7,5% en 12%.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)