‘Israël is een magneet voor menselijk kapitaal’ zegt president van de Universiteit van Harvard

Harvard-president Lawrence Bacow ontvangt een eredoctoraat van de president van de Universiteit van Haifa, Ron Robin. Foto met dank aan de Universiteit van Haifa via ISRAEL21C.

De president van de Universiteit van Harvard, Lawrence S. Bacow zegt dat Israël de wereld heeft laten zien dat een land of een regio niet rijk hoeft te zijn aan natuurlijke hulpbronnen om ​​welvarend te worden.”

Israël doet dit, vervolgde hij, “door het creëren, samenvoegen en optreden als een magneet voor menselijk kapitaal. We leven op dit moment in een wereld waar het enige echt schaarse kapitaal menselijk kapitaal is. “

Bacow’s opmerkingen werden gemaakt na het ontvangen van een eredoctoraat van de Universiteit van Haifa op 15 maart als erkenning voor zijn wereldwijde leiderschap in het hoger onderwijs, het herdefiniëren van de cruciale rol die universiteiten spelen bij het ontwikkelen en ondersteunen van gemeenschappen en zijn pleidooi voor het belang van diversiteit binnen het onderwijs, aldus ISRAEL21C.

De twee universiteiten werken al meer dan een decennium samen op het gebied van onder meer zeewetenschappen, archeologie en milieu studies.

Momenteel voeren Harvard en Haifa U. een groot gezamenlijk project uit over de etiologie van grote zeezoogdieren, een initiatief dat president Bacow voorspelt “kan veranderen wat we weten over enkele van de meest buitengewone dieren op aarde.”

Bacow zei dat mensen van over de hele wereld zich aangetrokken voelen tot Israëls universiteiten om te studeren en “zich aangetrokken voelen tot Israël door de mogelijkheden die er zijn.”

“Harvard en de Universiteit van Haifa zijn, in hun onvermoeibare bezigheden die ze inspireren en mogelijk maken, nog nooit zo belangrijk geweest voor de samenleving als nu,” voegde Bacow eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)