Israëlisch bedrijf ontwikkelt oraal COVID-vaccin

Ter illustratie Screenshot YouTube

Het Israëlische bedrijf Oramed Pharmaceuticals heeft een oraal COVID-vaccin geproduceerd. Het bedrijf zegt dat de innovatie een revolutie teweeg kan brengen.

Want als mensen de geplande vaccin-pil thuis kunnen doorslikken in plaats van naar een kliniek te moeten gaan kan dit het vaccinatieprogramma aanzienlijk versnellen, zei Dr. Miriam Kidron, Chief Scientific Officer van het bedrijf.

Op verzoek van Oramed heeft Premas Biotech in India een orale versie voor één dosis gemaakt van een toekomstig vaccin en Kidron zei dat ze “erg enthousiast” is dat het misschien kan helpen “een einde te maken aan de pandemie.”

Ze hoopt dat zeer binnenkort de Fase I-onderzoeken kunnen beginnen en zei dat het vaccin binnen zes maanden aan de regelgeving zou kunnen voldoen waarna het klaar is voor gebruik.

Volgens Kidron kan het orale vaccin gewoon naar huis worden verzonden, waardoor je het thuis kan innemen en niet naar een kliniek of vaccinatiecentrum hoeft.

Bovendien kan het medicijn bij kamertemperatuur worden bewaard, wat niet alleen de druk bij klinieken wegneemt, maar ook de logistieke uitdagingen van verschillende bestaande vaccins, inclusief de Pfizer vaccinaties die in Israël worden gebruikt, overbodig maakt.

“In sommige delen van de wereld is angst voor naalden een grote hindernis voor vaccinatiecampagnes. Een Afrikaans land heeft om deze reden al contact gelegd ons en hun belangstelling voor de vaccinpillen uitgesproken, zei Kidron.

Miriam Kidron, Chief Scientific Officer van Oramed en haar zoon Nadav Kidron CEO van Oramed Pharmaceuticals. Foto Oramed

Al eerder hebben wij over Oramed geschreven, na de aankondiging dat het bedrijf een “oraal eiwitafgifteplatform” dat het heeft ontwikkeld voor zijn insuline voor orale toediening, dat zich in de laatste fase van tests bevindt en binnenkort het eerste product in zijn soort ter wereld zal gaan worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)