Israëlisch bedrijf PeptiCov gebruikt kunstmatige intelligentie voor coronamedicatie

Ter illustratie. Screenshot YouTube

PeptiCov een nieuwe spin-off van het in Jeruzalem gevestigde bedrijf Pepticom, zal de op kunstmatige intelligentie gebaseerde technologie van Pepticom toepassen voor de behandeling van Covid-19.

Pepticom gebruikt AI om het vermogen van wetenschappers te vergroten om op peptiden gebaseerde kandidaat-geneesmiddelen te identificeren. De software van Pepticom doorzoekt een enorme database met mogelijke oplossingen. Als er van tevoren geschikte peptiden kunnen worden gevonden, vermindert dat de kans op falen tijdens de ontwikkeling van geneesmiddelen, wat een zeer kostbare onderneming is.

Peptiden zijn het meest populaire gebied voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, met name voor diabetes en kanker. Medicijnen die zijn afgeleid van deze van nature voorkomende eiwitten zijn zeer gericht en vaak veel minder giftig dan andere behandelingen.

“Helaas zullen Covid-19 en de verschillende virale mutaties waarschijnlijk nog lang bij ons blijven en daarom is een effectieve behandeling essentieel”, zegt Immanuel Lerner, CEO van Pepticom tegen ISRAEL21C.

“PeptiCov is gefocust op het ontdekken en ontwikkelen van een effectieve behandeling, waardoor de wereld met het virus kan leven in plaats van vast te houden aan lockdowns en andere drastische maatregelen.”

De AI-benadering van Pepticom betekent dat in plaats van miljoenen moleculen te moeten controleren, “we misschien slechts 20, 100 of misschien wel 3000 moleculen controleren”, voegt Maayan Elias Robicsek van Pepticom toe.

Pepticom is in 2011 opgericht door promovendi van de Hebreeuwse Universiteit. Het bedrijf is gevestigd in het hightechdorp van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Er werken een tiental medewerkers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)