BDS beklad ´Stolpersteine` in Keulen

<em>Video YouTube, voorbeeld van plaatsen Stolpersteine in Keulen </em>

De Duitse nieuwssite Tonline meldt zaterdag 1 mei dat Stolpersteine aan de Ehrenstrasse 19 in Keulen zijn beklad door BDS activisten. De Stolpersteine zijn voor een winkelpand in de binnenstad van Keulen geplaatst.

Op dit adres woonde de familie Kochmann. Lina Kochmann, geboren Altmann, werd in 1942 gedeporteerd naar Theresienstadt en op 5 december 1942 vermoord. Max Kochmann werd in 1942 gedeporteerd naar Theresienstadt en op 20 juli 1942 vermoord. Marga Rosi Kochmann woonde tot februari 1941 aan de Tolstraat 110II in Amsterdam. Geboren op 2 september 1909 en vermoord in Sobibor op 23 juli 1943 werd zij niet ouder dan 33 jaar.

Het onderzoeks- en informatiecentrum Antisemitisme kondigde op Twitter aan dat er een melding binnen was gekomen. Drie Stolpersteine waren besmeurd met “BDS” in het Noordelijk deel van de binnenstad van Keulen. De melding kwam van het account “Watchingyou81”. Zie onderstaande foto op Twitter.

Printscreen Twitter

De Bondsdag heeft in 2019 de beweging als antisemitisch geclassificeerd. De beweging staat voor ‘boycot, desinvestering en sancties’ tegen Israël. De krant zegt hierover dat antisemitisme tegen Israël een centrale integratie-ideologie is voor antisemitische groeperingen in Duitsland en de rest van de wereld.


Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)