President Rivlin bezoekt het instituut voor Forensische Geneeskunde in Abu Kabir

President Rivlin bezoekt het instituut voor Forensische Geneeskunde in Abu Kabir. Foto

De president van Israël, Reuven Rivlin, heeft vandaag het L. Greenberg National Institute of Forensic Medicine in Abu Kabir bezocht waar hij het personeel bedankte voor het identificeren van de slachtoffers van de tragedie in Meron.

De president sprak met het personeel van het instituut over hun inspanningen de afgelopen dagen om de slachtoffers te identificeren zodat ze begraven kunnen worden.

“Op de viering wanneer we het einde markeren van de tekenen van rouw tijdens het tellen van de Omer, en volgens de traditie, het einde van de plaag die zoveel studenten van Rabbi Akiva het leven kostte, werd er een verschrikkelijke tragedie over ons afgeroepen. De omvang van de tragedie, het verlies van levens van kinderen, jongeren, bruidegoms en vaders, die op zo’n wrede manier omkwamen, is moeilijk te begrijpen ”, aldus de president.

“U begreep de enorme gevoeligheid die van deze tragische gebeurtenis vereist is, en de moeilijkheden bij eventuele vertragingen bij de begrafenis. Dankzij uw toewijding en toewijding kon u de taak zo professioneel, snel en efficiënt mogelijk voltooien, waardoor de families hun geliefden respectvol en in overeenstemming met hun opvattingen konden laten rusten. “

“Ik roep de hoofden van het instituut en alle reddings- en nooddiensten die deel uitmaakten van deze vreselijke tragedie op: neem de tijd en middelen om uw mensen ook te laten ademen, om deze traumatische en schokkende ervaringen te verwerken voordat u verder gaat. Vanaf hier wil ik een gebed uitspreken voor het volledige en snelle herstel van alle gewonden. Mogen de herinneringen van degenen die hun leven hebben verloren in de ramp gebonden zijn in de band van het leven en mogen zij in vrede rusten,” besloot President Rivlin.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)