“Het antisemitisme is er nog”, zegt Margalith Kleijwegt bij Buitenhof

“Het antisemitisme is er nog”, vertelt Margalith Kleijwegt bij Buitenhof op NPO1 afgelopen zondag. “Ook mijn zoon heeft meegemaakt dat hij voor ‘die jood’ werd uitgemaakt. Hij schrok ervan; hij vond het cool om jood te zijn. Hij dacht dat met de oorlog het antisemitisme was verdwenen. Hij is voorzichtiger nu.”

Journalist en schrijver Margalith Kleijwegt schreef een kroniek over haar eigen Joodse familie: ‘Verdriet en Boterkoek’. Drie generaties die elk op hun eigen manier omgaan met het beladen verleden, antisemitisme en elk een eigen betekenis geven aan de Joodse identiteit.

Kleijwegt is onder meer bekend van haar werkzaamheden bij Vrij Nederland, het radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ en schreef meerdere boeken. In 2005 verscheen haar laatste boek Onzichtbare ouders, de buurt van Mohammed B. over achterstandsbuurten in Amsterdam.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)