Israëlische ngo’s sturen hulp naar India

Foto: IsraAid hulpgoederen

Twee Israëlische hulporganisaties sturen essentiële medische voorraden en medisch professionele hulp naar India. Het land telde in één week tijd een ongekende 2,1 miljoen nieuwe coronabesmettingen.

Vorige week dinsdag werd bekend dat het aantal nieuwe coronabesmettingen deze dag het aantal van 360.960 bereikte. Daarmee brak het alle recordcijfers wereldwijd. Het aantal doden is gestegen tot 201.187. Gezondheidsdeskundigen denken dat het officiële aantal veel hoger ligt.

Yotam Polizer, CEO van IsraAID: “De omvang van de crisis die zich momenteel in India afspeelt, is gewoonweg overweldigend” Polizer vertelde aan Israel21C dat de hulporganisatie voelde niet toe te willen kijken.

‘De pandemie zal voor niemand voorbij zijn totdat het voor iedereen voorbij is.’

IsraAID werkt als non-profitorganisatie samen met het Israel-India Forum, Indiaas maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders. De hulp is ook gericht op de secundaire effecten van deze uitbraak van besmettingen. Psychische hulp, zorgprogramma’s voor hulpverleners die in de eerste lijn werken zodat de veerkracht van de gemeenschap op wordt gebouwd. “De helpers, helpen”.

Sinds de uitbraak van het coronavirus n China meer dan een jaar geleden, heeft IsraAID hulp gestuurd naar meer dan 8 miljoen mensen in 17 landen over de hele wereld.

“Nu het leven in Israël terugkeert naar ‘normaal’ in Israël, is het belangrijk om onze gedeelde verantwoordelijkheid te onthouden en samen te werken met samenlevingen die het ergste onder ogen zien,” zei Polizer. “De pandemie zal voor niemand voorbij zijn totdat het voor iedereen voorbij is”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)