Bill Maher verdedigt Israël

Bill Maher, een Amerikaanse komiek en televisiepresentator, hekelde het idee dat Israël eerder deze maand oorlogsmisdaden heeft gepleegd tijdens het conflict met Hamas en merkte op dat Palestijnse terroristen meer dan 4000 raketten op Israëlische steden hebben afgevuurd vanuit bewoonde gebieden in Gaza.

“Dan is er nog iets wat ik de afgelopen weken heb gehoord, woorden als ‘bezetters’ en ‘kolonisten’ en ‘apartheid’, waarvan ik denk dat mensen de geschiedenis daar niet begrijpen,” zei Maher. “De Joden zijn in dat deel van de wereld sinds ongeveer 1200 voor Christus, ver voordat de eerste moslim of Arabier de aarde bewandelde, 1000 jaar eerder. Ik bedoel, Jeruzalem is hun hoofdstad. Oké, dus als het erom gaat wie er het eerst was, komt het niet eens in de buurt. Er is een voortdurende joodse aanwezigheid geweest. “

“De Joden waren degenen die door iedereen werden bezet”, vervolgde Maher. “Op een gegeven moment namen de Romeinen het over en toen de Perzen en de Byzantijnen en toen de Ottomanen. Dus ja, daar was kolonisatie gaande. Vanaf de 20e, 19e eeuw begonnen ze terug te keren naar Palestina, dat nooit een Arabisch land was. Er is nooit een land genaamd ‘Palestina’ geweest dat een duidelijk Arabisch land was.”

“En weet je, wat Gaza betreft, vind ik het verbazingwekkend dat de progressieven denken dat ze progressief zijn, door die kant ervan te kiezen, de Bella Hadid’s van de wereld, deze influencers,” voegde Maher later toe. “Ik wil alleen maar zeggen dat in februari van dit jaar een Hamas-rechtbank heeft geoordeeld dat een ongehuwde vrouw niet in Gaza mag reizen zonder de toestemming van een mannelijke voogd. Werkelijk? Dat is waar de progressieven zijn? Bella Hadid en haar vrienden zouden gillend naar Tel Aviv rennen als ze een dag in Gaza moesten wonen. “

William Maher, geboren op 20 januari 1956, is een Amerikaanse komiek, acteur, politiek commentator en televisiepresentator. Hij staat bekend om de HBO politieke talkshow Real Time with Bill Maher (2003-heden) en de soortgelijke late night show genaamd Politically Incorrect (1993-2002), oorspronkelijk op Comedy Central en later op ABC.

Maher staat bekend om zijn politieke satire en sociaal-politiek commentaar. Hij richt zich op vele onderwerpen, waaronder religie, politieke correctheid en de massamedia. Zijn kritische kijk op religie vormde de basis voor de documentaire Religulous uit 2008. Hij is een voorstander van dierenrechten, zit sinds 1997 in het bestuur van PETA en is lid van de adviesraad van Project Reason. Maher ondersteunt de legalisering van cannabis en is lid van de adviesraad van NORML.

In 2005 stond Maher op nummer 38 op Comedy Central’s 100 grootste stand-up comedians aller tijden. Hij ontving een Hollywood Walk of Fame-ster op 14 september 2010. In 2014 won Maher een Primetime Emmy Award voor zijn werk als uitvoerend producent voor Vice.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)