Terroristen in Gaza: wij zetten kindsoldaten in tegen Israël

Khaled al-Qanou. Foto Twitter.

Nadat deze maand een 17-jarige werd gedood in het Gaza-conflict, een van de 69 kinderen die omkwamen in gevechten tussen Israël en militanten, eiste een militante groep hem op als lid.

De tiener, Khaled al-Qanou, werd volgens een verklaring van de militante groepering de Mujahideen Brigades, op 13 mei gedood door een Israëlische luchtaanval in het noordelijke deel van de Gazastrook. Het is in strijd met het internationaal recht om minderjarigen te rekruteren of in te zetten in gewapende conflicten.

Al-Qanou was een van de kinderen die werden genoemd in een artikel in de New York Times over kinderen die in het recente conflict zijn omgekomen, maar details over zijn dood waren op dat moment niet bevestigd.

Volgens de verklaring van de Mujahideen Brigades werd al-Qanou gedood tijdens “de slag van het Zwaard van Jeruzalem”, de naam die militanten in Gaza aan de laatste oorlog hebben gegeven. Er werd niet expliciet vermeld of hij deelnam aan de strijd toen hij stierf.

De oudere broer van Al-Qanou, Osama, zei dat zijn broer zich eerder dit jaar bij de Mujahideen Brigades had aangesloten nadat leden van de groep hem maandenlang onder druk hadden gezet om lid te worden en hem toegang tot geld en wapens boden.

“Ze hebben hem uitgebuit”, zei Osama al-Qanou, eraan toevoegend dat zijn familie hem niet steunde om lid te worden van de groep. Leden van de Mujahideen Brigades die hun respect wilden tonen aan de familie na de dood van Khaled werd de toegang tot de rouwtent geweigerd.

“We hebben ze eruit geschopt en iedereen kon het zien”, zei Osama al-Qanou.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)