Netflix koopt Israëlische misdaadserie ‘Blackspace’

<em>Trailer Blackspace</em>

Netflix heeft de rechten gekocht van de psychologische thriller Blackspace, met acteur en komiek Guri Alfi in de hoofdrol. De serie vertelt het verhaal van een schietpartij op een middelbare school waarbij 4 studenten om het leven komen, meldt Ynet.

De serie bestaat uit 8 delen en is een psychologische thriller die zich richt op het toenemende geweld in de westerse samenleving. Het verhaal volgt het onderzoek naar een schietpartij op een middelbare school en geeft een kijkje in het leven van tieners en hoe zij omgaan met een misdaad gepleegd door medestudenten.

Volgens productiebedrijf Reshet kreeg de serie, die onlangs zijn eerste seizoen afsloot, goede kijkcijfers en is er een tweede seizoen in de maak.

Blackspace voegt zich bij een lijst van Israëlische shows die zijn gekocht en aangepast door andere netwerken in het buitenland, waaronder de sitcom The Good Cop, psychologische thriller-dramaserie Prisoners of War – die de inspiratie vormde voor de Amerikaanse psychologische thriller-serie Homeland – en de actiedramaserie Fauda.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)