Israël meldt het laagste aantal coronabesmettingen in een jaar

Slechts 0,1% van de zaterdag uitgevoerde tests leverde een positief resultaat op, het laagste sinds het begin van de pandemie.
Israeliers op straat in Tel Aviv. Photo by Miriam Alster/FLASH90 *** Local Caption ***

In een hoopvol teken dat de coronapandemie op z’n retour is, registreerde Israël afgelopen zondag slechts 13 nieuwe besmettingen met het coronavirus.

Ongeveer 10.000 mensen zijn in het weekend getest, vergeleken met ongeveer 35.000 tests op werkdagen. Sinds mei vorig jaar is er niet zo’n laag aantal nieuwe besmettingen geregistreerd. Vorige week werden zo’n 75 tot 100 mensen doordeweeks positief getest op het virus.

Een maand geleden werden er nog ongeveer 120 gevallen per dag geconstateerd en een maand daarvoor lag het aantal nieuwe gevallen per dag nog op 1.878. Op het hoogtepunt van de pandemie in januari en februari bedroeg het aantal dagelijkse gevallen meer dan 2.500.

Slechts 0,1% van de zaterdag uitgevoerde tests leverde een positief resultaat op, het laagste sinds het begin van de pandemie.

Er zijn momenteel minder dan 1.500 actieve COVID-19-gevallen, vergeleken met tienduizenden in januari.

Op zondagochtend verkeerden nog 102 patiënten in ernstige toestand, minder dan een tiende van het aantal op het hoogtepunt van de pandemie, aldus het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)