Chicago’s ‘Dyke March’ maakt poster met vrouw die Israëlische vlag verbrandt

De extreem linkse LGBTQ-groep, bekend als de ‘Chicago Dyke March’, is van plan om deze zaterdag haar jaarlijkse mars te houden in het Palmer Square Park in Chicago. Joden zijn op de mars niet welkom.

Op de flyer van de groep voor het evenement staat een dikke vrouw gehurkt op de motorkap van een brandende politieauto, gekleed in ondergoed met de tekst ACAB (All Cops Are Bastards) terwijl ze twee brandende vlaggen in haar handen houdt; een Israëlische vlag en een Amerikaanse vlag.

De ACAB-uitdrukking werd een extreem-linkse strijdkreet tijdens de George Floyd-rellen van afgelopen zomer. In het bijschrift somt de Chicago Dyke March verschillende extreemlinkse thema’s op: Abolish CPD (Chicago Police Department), Abolish ICE (Immigration and Customs Enforcement) en “Abolish the Isra*li Occupation Forces“.

Na kritiek op sociale media, heeft de organisatie de foto verwijderd en vervangen door een foto waarop de vlaggen volledig in vlammen staan.

In 2017 haalde de groep de krantenkoppen omdat ze een van de eerste progressieve marsen was die Joodse symbolen verbood, waaronder de Davidster, die sommige deelnemers op hun regenboog Pride-vlaggen hadden gezet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)