Bennett vraagt Israëliërs niet naar het buitenland te reizen vanwege toename in coronabesmettingen

Premier Naftali Bennett spreekt vanaf Ben Gurion Airoport over de Delta versie van het coronavirus.

In een televisietoespraak vanaf Ben Gurion Airport zei Bennett dat de regering stappen onderneemt om de uitbraak, toegeschreven aan de Delta-variant die oorspronkelijk in India werd ontdekt, in een vroeg stadium een halt toe te roepen. De premier verzocht Israëliërs om niet naar het buitenland te reizen.

“Het is momenteel geen bevel, het is een verzoek”, vertelde Bennett aan verslaggevers op Ben-Gurion International Airport, na een rondleiding langs de testlocaties en een overleg met minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked en minister van Transport Merav Michaeli.

“Als je niet naar het buitenland hoeft, ga dan niet naar het buitenland”, zei Bennett, erop wijzend dat de recente corona-uitbraak in Binyamina te wijten was aan een familie die uit Cyprus teruggekeerd was, Cyprus wordt niet beschouwd als een land met een hoog risico.

De premier kondigde ook aan dat mondkapjes weer verplicht zullen worden op de luchthaven en moedigde Israëliërs aan om binnen gesloten ruimtes ook weer mondkapjes te dragen.

Bennett, die vorige week aantrad, zei dat de nieuwe regering het coronakabinet zal herstellen, wat zal helpen bij het nemen van toekomstige COVID-gerelateerde beslissingen. De premier zei dat de regering eraan werkt om de extra besmettelijke Delta-variant “vroeg en resoluut af te snijden”.

In Israël neemt de bezorgdheid toe over de verspreiding van de nieuwe Delta-variant, die de afgelopen weken verantwoordelijk zou zijn voor 70% van de nieuwe gevallen. Maandag werden 125 nieuwe corona-gevallen bevestigd, een cijfer dat meer dan het dubbele is van het aantal dat de dag ervoor werd gedetecteerd en het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds 20 april.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)