Vlaggenmars Jeruzalem geannuleerd

De uitnodiging op social media om deel te nemen aan de optocht. Foto Facebook.

De eerder uitgestelde vlaggenmars door de Oude Stad van Jeruzalem is maandag afgeblazen nadat de Israëlische politie het verzoek van de organisatoren om deelnemers door de Damascus-poort van de Oude Stad te laten wandelen had afgewezen.

De mars werd gezien als een mogelijke aanleiding voor nieuw geweld aan de vooravond van de beëdiging van een nieuwe regering in de Knesset. Minister van Defensie Benny Gantz hield zondag een briefing om de mars te bespreken en drong er bij de politie op aan deze te annuleren.

Gantz had een ontmoeting met de stafchef van de IDF, luitenant-generaal Aviv Kohavi, de inspecteur-generaal van de politie en aanvullende veiligheidsautoriteiten om de mars te bespreken.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de mars door de Damascuspoort in de buurt van de wijk Sheikh Jarrah te laten gaan. De organisatoren wilde de mars inhalen die vorige maand op Yom Yerushalayim werd afgelast vanwege de escalatie van de spanningen op de Tempelberg en met Hamas in de Gazastrook.

Een bericht op sociale media nodigde mensen uit om deel te nemen aan de mars van donderdag: “De vlaggenmars keert terug!… We keren terug om in de straten van Jeruzalem te marcheren met opgeheven hoofd en met Israëlische vlaggen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!