Amerikaans leger koopt op afstand bestuurbare wapens van Rafael

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft het Israëlische Rafael Advanced Defense Systems en Amerikaanse bedrijf Oshkosh Defense geselecteerd om het nieuwe onbemande autokanonsysteem voor het Stryker gevechtsvoertuig te bouwen.

Het Samson Remote Controlled Weapon System is door Rafael Advanced Defense Systems ontworpen voor licht gepantserde, zeer mobiele militaire voertuigen en wordt bediend door een schutter of voertuigcommandant die onder het dek werkt. Het biedt optionele SPIKE geleide raketten en een rookgranaatwerper.

De wapenstations worden in de IDF Katlanit (קטלנית) “dodelijk” genoemd. Ze worden gebruikt door de grondtroepen van de IDF op Armed Personnel Carriers (APC), evenals op marineschepen. Het Amerikaanse leger zal naar verwachting drie brigades uitrusten met in totaal ongeveer 900 APC’s, waarbij de nieuwe wapenstations een 30 mm kanon dragen.

De wapens zullen de APC’s meer vuurkracht geven en soldaten beter beschermen omdat ze op afstandsbediening werken zodat de bemanning kan schieten terwijl ze in het voertuig blijven.

Het aandeel van Rafael in de deal wordt geschat op 150 miljoen dollar (123 miljoen euro) van de in totaal 942,9 miljoen dollar (774 miljoen euro) die het Amerikaanse ministerie van Defensie van plan is om aan de upgrade uit te geven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)