Formosaanse supertermieten gespot in Israël

Dr. Gal Zagron voegt zich bij ITV Israel News met meer details over de invasie.

Het Israëlische ministerie van Milieubescherming heeft vorige week verschillende Formosaanse supertermieten aangetroffen, acht maanden na de invasieve soort voor het eerst werd ontdekt in Israël.

Volgens het ministerie is de enige manier om de snel vermenigvuldigende soort uit te roeien, de gevangen termieten te voeden met groeiremmers die zich bij hun terugkeer uiteindelijk over het nest zouden verspreiden.

Deze supertermiet staat bekend om zijn vermogen om plastic, rubber, beton en zachte metalen binnen te dringen. Het beschadigt ook waterleidingen, ondergrondse elektriciteit en telecominfrastructuur.

De Formosaanse supertermiet, die zijn oorsprong vindt in Zuid-China en Taiwan, is een zeer destructieve soort die voornamelijk te wijten is aan het feit dat een enkele koningin 3.000 eieren per dag kan leggen, de daaruit voortvloeiende enorme omvang van zijn kolonies en de hoge snelheid waarmee de termieten hout verbruiken.

In China heeft de soort duizenden waterkeringen beschadigd, die op hun beurt in verschillende delen van het land overstromingen hebben veroorzaakt. Over de hele wereld veroorzaakt de soort schade ter waarde van tientallen miljarden dollars per jaar.

De supertermieten hebben ook een nadelig effect op verschillende soorten flora, waaronder citrus, eiken, eucalyptus en verschillende coniferen.

Hun snelle voeding verzwakt bomen van binnenuit, waardoor ze bij harde wind breken. Het kan ze ook ronduit doden als de termieten de wortels van de boom bereiken en zich voeden.

De huwelijksvlucht van de termieten, waarbij duizenden insecten hun vleugels spreiden en vliegen om te paren en nieuwe kolonies te stichten, zal de komende dagen plaatsvinden. Het ministerie van Milieubescherming roept het publiek op om elke waarneming van de termieten te melden, om schade op lange termijn aan zowel eigendommen als flora te voorkomen

Volgens Dr. Gal Zagron, hoofd van het Pest Control and Management bij het Ministerie van Milieubescherming is “de huwelijksvlucht van de termieten de gelegenheid om de termieten uit hun nest te zien komen en door de lucht te zien vliegen. Omdat dit een nieuwe invasieve soort is, is het belangrijk om alle plaatsen te lokaliseren waar kolonies van de termiet zijn om te proberen de verspreiding en vestiging in het hele land te voorkomen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!