Openbaar Ministerie van Tel Aviv vervolgt betrokkenen lynch in Bat Yam

Said Musa wordt uit zijn auto gesleurd en gelyncht in Bay Yam. Foto YouTube.

Het Openbaar Ministerie van Tel Aviv heeft maandag aanklachten ingediend tegen drie betrokkenen bij de lynchpartij van de Arabische chauffeur Said Musa vorige maand in Bat Yam

David Butier wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van een terroristische daad, opzettelijke sabotage en diefstal met een racistisch motief, Shai Simhon is aangeklaagd voor opzettelijke sabotage van een voertuig en aan Yaakov Cohen voor verergerde sabotage. Geen van hen wordt verdacht van poging tot moord. Tot nu toe zijn er zes aanklachten ingediend in verband met de aanval op Musa, meer dan 20 mensen aan deelnamen.

David Butier ontkende zijn acties niet maar beweerde dat hij bij toeval op het toneel was gestuit. Tegelijkertijd beweerde zijn advocaat Zohar Barzilai dat de afranselingen – “twee of drie trappen”, zei hij – niet genoeg waren om een ​​poging tot moord te claimen. 

Shai Simhon riskeert een voorwaardelijke straf van negen maanden voor acht eerdere gevallen van geweldsdelicten, eigendom en het bezit van een mes. De aanklacht tegen hem stelt dat hij naar de plaats delict rende nadat Musa met zijn voertuig in aanvaring was gekomen met een ander voertuig in een poging om aan de menigte te ontsnappen. Er werd gedocumenteerd dat hij Musa zes keer op het hoofd sloeg terwijl hij op de grond lag.

Simhon beweerde waarschuwingen te hebben gehoord van een terrorist terwijl hij reed om zijn schoonmoeder te bezoeken, dus stapte hij uit de auto en viel Musa aan. Een politiewoordvoerder zei dat dergelijke oproepen in geen van de video’s die het incident documenteren, zijn gehoord. 

Yaakov Cohen beweerde dat hij ter plaatse was op het moment dat Musa’s voertuig in botsing kwam met een ander voertuig en daarom geloofde hij dat het een autobomaanslag was. Er werd gedocumenteerd dat hij met een drinkglas op een voertuig sloeg en erop schopte, en later werd gedocumenteerd dat hij Musa in het bovenlichaam schopte. Toen Musa zich op een brancard naar een ambulance draaide, probeerde Cohen hem opnieuw aan te vallen. 

Naast de huidige drie aanklachten, heeft de aanklager eind vorige maand ook aanklachten ingediend tegen drie andere deelnemers aan de lynchpartij – Nathaniel Binyamin, 25, werd beschuldigd van poging tot moord, het opzettelijk saboteren van een voertuig, racistische diefstal en oproer. 

Een andere beklaagde, een 16-jarige jongen wiens naam niet mag worden gepubliceerd omdat hij minderjarig is, wordt beschuldigd van zware opzettelijke sabotage, aanzetten tot terrorisme, aanzetten tot racisme en rellen die racistisch gemotiveerde schade aanrichten. 

De derde beklaagde, de 18-jarige Lahav Naguker Ohanina, werd beschuldigd van het aanzetten tot terrorisme, het aanzetten tot racisme, rellen die resulteerden in schade aan racistische motieven, opzettelijke sabotage van een voertuig met racistische motieven en diefstal met racistische motieven. 

Toewijzing van een terroristisch misdrijf aan feiten maakt een verdubbeling van de strafmaat van de delicten mogelijk.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!