Israël en de VAE ondertekenen landbouwovereenkomsten

De minister van Voedsel- en Waterveiligheid van de VAE, Mariam Al-Muhairi en minister van Landbouw Oded Forer in Tel Aviv voor de ondertekeningsceremonie. Foto YouTube.

Israël ondertekende dinsdag de eerste landbouwovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten na de Abraham-akkoorden van vorig jaar die de betrekkingen tussen de twee landen in het Midden-Oosten normaliseerden.

De twee landen kwamen overeen om samen te werken op het gebied van onderzoek en innovatie, waaronder het ontwikkelen van gewassen die kunnen gedijen in woestijnomgevingen, evenals vooruitgang in waterbeheer en irrigatie.

De minister van Voedsel- en Waterveiligheid van de VAE, Mariam Al-Muhairi, kwam naar Tel Aviv om haar handtekening te zetten naast die van de Israëlische minister van Landbouw Oded Forer.

“De Verenigde Arabische Emiraten en Israël delen veel uitdagingen als het gaat om voedselzekerheid, en we werken samen om innovatieve en haalbare oplossingen voor deze uitdagingen te vinden”, zei al-Muhairi.

De Golfstaat zal woensdag officieel zijn ambassade in Tel Aviv inwijden, in aanwezigheid van de Israëlische president Isaac Herzog en de ambassadeur van de VAE in Israël, Mohammad al Khaja

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)