Inhuldiging ambassade VAE in Tel Aviv

President Herzog schudt de hand van ambassadeur Mohammad al Khaja. Foto Twitter account president Herzog.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben woensdag haar ambassade in Israël ingehuldigd in het gebouw van de Tel Aviv Stock Exchange (TASE).

De beurs van Tel Aviv was voor de opening van de ambassade gevuld met gasten, waaronder president Isaac Herzog en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi.

De huidige minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, kon er niet bij zijn omdat hij momenteel in quarantaine zit nadat bij een van zijn assistenten een besmetting met het coronavirus was vastgesteld.

De ambassadeur van de VAE in Israël Mohammad al Khaja ontmoette Herzog bij zijn auto in een smalle straat in het centrum van Tel Aviv, buiten het beursgebouw, waar voorbijgangers vanaf de overkant naar de gang van zaken bekeken.

De ambassadeur begeleidde de president naar vlaggenmasten die buiten waren opgesteld, waarna de ambassadeur de Emirati-vlag ophief terwijl het volkslied van zijn land speelde.

In zijn opmerkingen prees Al Khaja de geplande samenwerking tussen universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekers in Israël en de VAE, evenals de overeenkomsten die de landen hebben ondertekend op het gebied van economie, vliegreizen en landbouw, en zei dat ze “slechts het begin zijn. ”

Herzog bedankte de leider van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed en voormalig premier Benjamin Netanyahu voor hun werk om de twee naties bij elkaar te brengen, en benadrukte dat de eerstgenoemden “de deur openzetten naar een warme vriendschap tussen onze volkeren.

De VAE en Israël kondigden afgelopen augustus aan vrede te sluiten en de betrekkingen te normaliseren, in wat de Abraham-akkoorden werden genoemd. Kort daarna volgden Bahrein, Soedan en Marokko. Israël opende vorige maand een ambassade in Abu Dhabi en een consulaat in Dubai.

<em>Live verslag van de inhuldiging van de ambassade van de VAE in Tel Aviv</em>
<em>Live verslag van de inhuldiging van de ambassade van de VAE in Tel Aviv</em> deel 2

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)