Hezbollah TV zendt beelden uit van aanval op IDF patrouille

Al Manar, het TV station van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah, heeft niet eerder getoonde beelden uitgezonden uit juli 2006 van de aanval en de ontvoering van twee Israëlische soldaten, Eldad Regev en Ehud Goldwasser aan de grens met Libanon. De aanval leidde uiteindelijk tot de Tweede Libanonoorlog.

De video is vrijgegeven ter gelegenheid van het feit dat het 15 jaar geleden is dat de oorlog uitbrak en toont hoe Hezbollah te werk ging: de terroristen steken de grens met Israël over en beschieten een Humvee patrouillevoertuig van de IDF. De Libanese terroristen haasten zich naar het voertuig, trekken de lichamen van de soldaten naar buiten en keren daarna terug over de grens.

Drie andere soldaten werden gedood bij de aanval en vijf andere IDF-troepen werden kort daarna gedood bij een mislukte Israëlische reddingspoging.

De oorlog duurde 34 dagen en is de laatste keer dat Israël en Hezbollah een totale oorlog voeren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)