Aantal ernstig zieken in Israël blijft stabiel, nieuwe besmettingen vooral onder kinderen

Zondag werden er ruim 7500 nieuwe besmettingen in Israël geïdentificeerd, na uitvoering van ongeveer 164.000 tests. De vorige dag waren dat er nog meer dan 10 duizend, bij 178.000 verwerkte tests.

Volgens de gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is 14% bij wie op zondag een coronabesmetting is vastgesteld tussen de 12 en de 18 jaar oud, terwijl 27% van het aantal besmettingen bij de leeftijdscategorieën 19 tot 39 jaar is gediagnosticeerd.

Niet minder dan 41% van de besmettingen is bij kinderen van 11 jaar en jonger. Slechts 4% van het aantal besmettingen werd vastgesteld bij personen van 60 of ouder.

Het totale aantal actieve besmettingen schommelt al een aantal weken rond de 80 duizend. Meer dan de helft hiervan zijn schoolkinderen.

Wel is de reproductiesnelheid van het coronavirus maandag weer geklommen naar 1, nadat het er enkele dagen onder is geweest (0.95). Met de R weer boven de 1 is het virus zich aan het verspreiden omdat elke besmetting meer besmettingen genereert.

Voor de Israëlische overheid is de toename te verwachten, gezien de joodse hoge feestdagen en de vakantieperiode. Hierdoor schommelt ook het aantal vastgestelde besmettingen bij de resultaten van de uitgevoerde coronatests.

Ondanks het hoge aantal besmettingen, blijft het aantal patiënten in ernstige toestand al enkele weken stabiel op rond de 700. Met op dit moment 691 patiënten opgenomen in de IC’s. Hiervan zijn 446 patiënten helemaal niet gevaccineerd, 166 zijn twee keer gevaccineerd en 58 hebben ook het derde boostershot gehad.

Volgens het ministerie hebben niet-gevaccineerde 60-plussers 40 keer meer kans om ernstige complicaties te krijgen als gevolg van het coronavirus in vergelijk met degenen die wel alle drie de vaccinaties hebben gehad.

In totaal zijn tot nu toe 7384 mensen in Israël als gevolg van complicaties veroorzaakt door het coronavirus overleden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)