SodaStream opent grootste EU-fabriek in Nederland

Het Israëlische bruiswatermerk SodaStream opent haar grootste Europese fabriek in Tilburg. De uitbreiding van de Europese productie- en logistieke faciliteiten is noodzakelijk om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar de producten van SodaStream in Europa, waar het bedrijf de afgelopen jaren een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt vanwege de focus op het vermijden van plastic afval voor eenmalig gebruik.

Door alle Europese markten vanuit een centrale locatie te bevoorraden, minimaliseert SodaStream haar CO2-uitstoot. CEO Eyal Shohat: “De opening van onze nieuwe vestiging in Nederland is weer een volgende stap in de visie van SodaStream om de manier waarop de wereld drinkt te veranderen. De opening van de nieuwe locatie brengt ons nog dichter bij onze leidende Europese markten, helpt ons onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en versterkt onze langdurige relatie met lokale leveranciers.”

De nieuwe fabriek van het Israëlische bedrijf in Tilburg omvat maar liefst 40.000 m2 en zal meer dan 700 banen creëren.

Sodastream is in Nederland o.a. te koop bij Blokker, Expert, MediaMarkt en online via Bol.com.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)