Israël zet “Luchtdauw” ballon in om bedreigingen te detecteren

De Israëlische luchtmacht heeft een enorme ballon ingezet om in het noorden van het land vroegtijdig bedreigingen te detecteren.

Het Luchtdauw systeem (Tel Shamayim) bestaat uit een luchtschip en geavanceerde radar systemen en is een van de grootste luchtschepen ter wereld.

Gevuld met helium kan de ballon naar een hoogte van 4,5 kilometer stijgen met een lading van 1000 kilogram. Daar kan het systeem vroegtijdig vijandige vliegtuigen detecteren of langeafstandraketten, vooral wanneer ze op lage hoogte naderen.

De gegevens die door de radar worden verzameld, worden vervolgens verzonden naar een commando- en controlecentrum voor luchtverdediging, om een uitgebreid, alomvattend beeld van de luchtsituatie te schetsen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)