Credit card voor religieuze zionisten

Na kosjere mobieltjes en ORT goedgekeurd betaalplastic is er nu ook een credit card voor Mizrachi-Joden. De uitgever van de kaart, de Religieus-Zionistische Credit Club verwacht binnen een jaar 15.000 leden te hebben, dat is 10% van de doelgroep.

De nieuwe kaart draagt de naam ‘Or’ (licht) en wordt uitgegeven door CAL Company, die in Israël VISA, Master Card en Diners Club vertegenwoordigt. De nieuwe kaart biedt de gebruikers extra voordelen, en loopt vooruit op de verwachte beslissing van de banken in Israël om niet langer kredieten te verschaffen op basis van credit cards. Or-kaarthouders kunnen gebruik maken van een niet aan de bankrekening gerelateerde bestedingsruimte.

Voor uitgifte van de nieuwe credit card werd onderzoek gedaan naar de afzetmogelijkheden en behoefte van de doelgroep. Nu de uitslag daarvan positief is uitgevallen wordt binnenkort gestart met een advertentiecampagne in op de doelgroep gerichte media, maar ook via scholen, kantoren en kiosken in de nederzettingen.

Volgens de directeur van de Religieus-Zionistische Credit Club Meir Lishansky (geen familie van uw hoofdredacteur- red.) zullen de Mizrachi-Zionisten met de Or-card kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen, o.a. bij onderwijsinstellingen en jeugdverenigingen. Eenkele honderden winkels en bedrijven hebben zich al aangemeld met discount-aanbiedingen, waaronder hypotheken, internet providers, leerboeken, electronica, computers en kantoorinrichting.