Aanklacht tegen Ahmedinejad

Israëlische parlementsleden en oud-diplomaten willen de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad aanklagen voor het aanzetten tot genocide. De klacht zal waarschijnlijk worden gedeponeerd bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Ahmadinejad heeft bij diverse gelegenheden gezegd dat Israël ‘geen bestaansrecht heeft’ en ‘van de kaart moet worden geveegd’ en dat ‘de Holocaust een mythe is’.

Volgens de initiatiefnemers van de aanklacht, Dore Gold, voormalig ambassadeur bij de Verenigde Naties, oud-minister Danny Naveh en Meir Rosen, voormalig ambassadeur in de VS en Frankrijk, heeft de Iraanse president daarmee de VN-conventie tegen genocide (1948) geschonden, omdat daarin ook het aanzetten tot genocide strafbaar is gesteld.

Zie ook: www.ynetnews.com

Advertentie (4)