Nieuwe bewoners van JHM Kindermuseum

De familie Hollander zal in november haar intrek nemen in het nieuwe JHM Kindermuseum. Dit Kindermuseum bouwt voort op het succes van de kindertentoonstelling In Mokum staat een huis, die de afgelopen vijf jaar te zien was.


In de Obbene Sjoel – waar vroeger het Museumcafé en de Museumshop waren – wordt een nieuw huis met drie verdiepingen gebouwd. In verschillende kamers ontmoeten de bezoekers de familie Hollander en ervaren ze wat belangrijk is in de joodse traditie. Namelijk dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor de wereld waarin ze leven. En dat iedereen, joods en niet-joods, daaraan kan bijdragen op zijn eigen manier. Via alledaagse onderwerpen zoals eten, herinneringen, muziek en dromen maken kinderen kennis met de joodse traditie. Het is een huis om je thuis te voelen, wie je ook bent. Een huis om je te vermaken, te leren over jezelf en over anderen.

Frans Weisz maakt prachtige filmpjes voor het Kindermuseum met een hoofdrol voor Max de Matze temidden van de familie Hollander. Voorwerpen uit de collectie worden op speelse wijze onder de aandacht gebracht en activiteiten in elke kamer maken een bezoek tot een belevenis.

Vanaf 10 november geopend!

Advertentie (4)