Foto-expositie ‘Lechajiem!’ in Beth Shalom

Op 24 november vindt de feestelijke opening plaats van expositie ‘Lechajiem!’ in Zorgcentrum Beth Shalom te Amsterdam. Vijftien Joodse ouderen tussen de 76 en 93 jaar hebben in woord en beeld hun levensportret gemaakt en stellen hun ‘levenslessen’ tentoon.

Bij het samenstellen van de expositie werd gestart met het maken van identiteitscirkels. Daar vertelden de ouderen hun verhaal bij. Vervolgens legden zij een verzameling aan van persoonlijke documenten en voorwerpen, deels reeds bestaand en deels zelf gefotografeerd. Zestien sessies van anderhalf uur zijn aan de expositie vooraf gegaan. De sfeer was veilig en gezellig, er werd hard gewerkt en er was ruimte voor verdriet en vrolijkheid. Zo ontstonden met behulp van pen, papier, digitale camera en scanner de beelden op de tentoongestelde panelen.

Bijna alle deelnemers aan de expositie zijn bewoners van Zorgcentrum Beth Shalom. De tentoonstelling duurt t/m 1 februari 2007. Wie “Lechajiem!” na 24 november wil bezoeken wordt verzocht hierover met Beth Shalom contact op te nemen.

Het project levenslessen van ouderen is een initiatief van Ido Abram (Stichting Leren) en Jenny Wesly (Focus Projecten). Ido Abram heeft een methodiek voor intercultureel leren ontwikkeld (Arena model en identiteitscirkels). Jenny Wesly is kunstenaar en verantwoordelijk voor de fotografische vertaling van de methodiek.

Feestelijke opening op 24 november om 14.00 uur
Beth Shalom,
Kastelenstraat 80
Amsterdam (Buitenveldert)
Telefoon 020 6611516

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Focus Projecten: Jenny Wesly tel 06 25003494
www.focusprojecten.nl
Stichting Leren: Ido Abram tel 020 6760899 of email: ibhabram@xs4all.nl

Advertentie (4)