Oudste holocaust overlever heeft een inspirerende boodschap

Alice-Herz-SommerAlice Herz-Sommer  was tot haar overlijden begin dit jaar de oudste bekende holocaust overlever en oudste pianist wereldwijd. In een film over haar leven die onlangs is uitgekomen deelt ze haar visie hoe je een lang en gelukkig leven moet leiden. Ze discussieert over het belang van muziek, om te lachen en een optimistische kijk op het leven te hebben. Deze inspirerende video gaat over het ongelofelijke verhaal van een overlever die verteld hoe ze in het nazi concentratie kamp Theresienstadt zichzelf en anderen kracht kon geven met muziek.

“Music saved my life and music saves me still… I am Jewish, but Beethoven is my religion.”

the lady in number 6 | alice sommerMevrouw Herz-Sommer (1903) is geboren in Praag in wat toen nog Oostenrijk-Hongarije was. In 1949 is Alice geëmigreerd naar Israel alwaar ze een nieuw bestaan heeft opgebouwd. Ze was een geslaagd pianist en muziek docent en heeft tot 1986 les gegeven aan de Jerusalem Conservatory. Daarna emigreerde ze van Israel naar London. Een film genaamd “The Lady in Number 6: Music Saved My Life” over haar leven is onlangs genomineerd tot beste korte documentaire bij de Academy Awards. Via deze link kunt u de film kopen of huren. Bekijk de inspirerende trailer hieronder.

Advertentie (4)