TV Noord: Documentaire over Joods meisje

Op zaterdag 18 oktober is bij TV Noord de documentaire ‘Op de weg van Liesel Aussen’ te zien.

Liesel Aussen is een Joods meisje uit het Duitse Leer, dat in 1938 met haar ouders naar Winschoten vlucht. Maar ook daar is de familie Aussen uiteindelijk niet veilig. Via Westerbork worden ze getransporteerd naar vernietigingskamp Sobibor. Daar worden Liesel en haar ouders in 1943 vermoord.

In de documentaire ‘Op de weg van Liesel Aussen’ treedt geschiedenisstudente Rixt Zuidema samen met een neef en achternicht van Liesel in de voetsporen van het meisje. De zoektocht begint in Leer, en gaat via Winschoten naar Westerbork. De documentaire is gemaakt in opdracht van Stichting Oorlogs en Verzetscentrum Groningen. Vanaf maandag 19 oktober is de documentaire ook te zien in het Stationsgebouw van Winschoten, als onderdeel van de expositie ‘Op de weg van Anne Frank. Getuigenissen langs het spoor’.

‘Op de weg van Liesel Aussen’, zaterdag 18 oktober om 18.10 op TV Noord, herhaling ieder half uur. De documentaire is ook te bekijken via onze apps en rtvnoord.nl. Dam Op vervalt deze zaterdag, dat programma is er weer op 25 oktober.