Reportage: Vredesdorp Neve Shalom

Een portret van het gemengde dorp Neve Shalom – Wahat-al-Salam. Vertaald uit het Hebreeuws en Arabisch betekent dat Oase van Vrede. Hier wonen Israëlische Arabieren en Joden bewust samen. In vrede. De bloedige zomer heeft de contrasten in Israel nog scherper gemaakt. ‘De ander’ wordt steeds meer als vijand en als bedreiging gezien. Hier in dit dorp schuwen ze de confrontatie niet. Maar ook al zijn ze het vaker oneens dan eens, hun doel blijft om op een gelijkwaardige manier samen te leven. De Joodse Tali Sonnenschein en Arabische Nadine Nashef zijn beste vriendinnen en het bewijs dat het mogelijk is.

Klik hier voor meer informatie over Neve Shalom.

Verslag: Saskia Adriaens
Camera: Harry van de Westelaken

 Deze uitzending is te zien op 21 oktober 2014 om 20:25 uur op NPO 2.