Neef Michelle Obama ‘Zwarte opperrabbijn’

2015-07-13 rabbijn Caspers Funnye Chicago obama
Ontmoeting Witte Huis: Rabbijn Caspers Funnye, Michelle Obama, Barack Obama en mevr Funnye.

Een neef van Michelle Obama, rabbijn Caspers Funnye uit Chicago, is unaniem gekozen door de organisatie International Israelite Board of Rabbis tot ‘hoofd van de wereldwijde gemeenschap van Zwarte Joden’. Daarmee wordt de neef van de Amerikaanse First Lady de eerste zwarte opperrabbijn van de 21ste eeuw.

De International Israelite Board of Rabbis is een organisatie van Zwarte Joden en heeft afdelingen in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied, Zuid-Afrika, Oeganda en Nigeria.

De positie was al sinds 1999, na de dood van rabbijn Levi ben Levy, vacant. Er waren geen andere kandidaten die zich beschikbaar hadden gesteld.

Funnye is de spirituele leider van de Beth Shalom Bnai Zaken Ethiopian Hebrew Congregation en is de enige zwarte rabbijn die lid is van het overkoepelend orgaan van rabbijnen in Chicago, de Chicago Board of Rabbis.

2015-07-13 rabbi funnyeEen van zijn belangrijkste doelstellingen is het aangaan van banden met de ruim 125.000 Ethiopische Joden in Israël, zo liet de rabbijn in een verklaring weten.

Rabbijn Funnye heeft diverse reizen gemaakt naar de Joodse staat, waar hij ook een ontmoeting heeft gehad met premier Benjamin Netanyahu.

Bron: Times of Israel