Oproep aan Minister Koenders in Israël

13-07-2015 oproep joel voordewind aan minister koenders israelTweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) roept minister Koenders van Buitenlandse Zaken (PvdA) op om deze week tijdens zijn reis naar Israël ook verzoeningsprojecten tussen Israëliërs en Palestijnen te bezoeken.

De Tweede Kamer nam in november een voorstel van Voordewind aan om €1 miljoen vrij te maken voor verzoeningsprojecten. “Voor Koenders is dit een uitgelezen kans om te bekijken hoe met dat geld kan worden gewerkt aan verzoening tussen de bevolkingsgroepen.”

Voordewind bezocht afgelopen week met een delegatie van de ChristenUnie zo’n tien verzoeningsprojecten op verschillende plekken in het land. “Het getuigt van grote moed van deze mensen die deelnemen aan deze projecten. Zij zijn de wegbereiders naar een vreedzaam samenleven van beide volken. Ik heb enorm veel bewondering en respect voor hun inzet,” aldus Voordewind.

“Het labelen van Israëlische producten uit de westelijke Jordaanoever zoals het kabinet wil of andere sancties tegen Israël, brengt de vrede niet dichterbij. Maar projecten die werken aan vrede van onderop lijken effectief in het dichten van kloven. Ik roep dan minister Koenders dan ook op om deze verzoeningsprojecten met eigen ogen te komen bekijken.

Nu de onderhandelingen op politiek niveau in het slop zitten, is het bouwen aan vrede van onderop het enige alternatief. Laat Koenders tijdens zijn reis zich vooral hierop richten.”

Bron: Joodse Omroep