Bekende rapper verhuisd naar Israel

D. Black. Amerikaans-Joodse rapperDe bekende Amerikaans-Joodse rapper Nissim Baruch Black, beter bekend als D. Black, is verhuisd naar Israel met zijn vrouw en vijf kinderen. 

De rapper droomde al langere tijd om zich in de Joodse staat te vestigen. Na zijn aankomst vertelde hij tegen journalisten: 

It feels amazing to be here and finally realize the dream. It’s crazy to see my children here, because the first time I was in Israel I was alone, and now sharing the experience with my family is much more important to me.

Grote bekendheid kreeg Nissim in Israel en Joodse gemeenschappen wereldwijd nadat hij samen met de bekende Israëlische zanger Gad Elbaz een nummer heeft uitgebracht, die meer dan een miljoen keer bekeken is op YouTube.

Black is opgegroeid bij zijn grootvader in Seattle, een Soennitische Moslim. Hij bekeerde zich tot het Christendom op 14-jarige leeftijd, nadat zijn grootvader een gevangenis straf moest uitzitten. Na het uitbrengen van zijn bekende album Cause and Effect (2006) is Nissim en zijn vrouw na een spiritueel zoektocht tot de ontdekking gekomen dat zij Joods willen worden. Zowel hij als zijn vrouw zijn bij een Sefardisch Joodse gemeenschap in Seattle uitgekomen.

Advertentie (4)