Man met mes belaagd, doodt aanvaller

Soldaten Israel krijgen nekbescherming

In de Israëlische stad Petah Tikva heeft vandaag het slachtoffer van een terreuraanslag met een mes zich uiterst weerbaar opgesteld. De man doodde de persoon die hem aanviel met zijn eigen wapen.

Volgens The Times of Israel werd het slachtoffer, een ultraorthodoxe man van ongeveer 40 jaar oud, meerdere keren gestoken door een Palestijnse man in een wijnwinkel. Op een bepaald moment wist de belaagde Israëliër controle te krijgen over het wapen, dat op dat moment in zijn nek geprikt zat, waarna hij er zijn belager mee te lijf ging en hem zo wist te “neutraliseren”, aldus de nieuwssite. Daarbij werd hij geassisteerd door de winkelier. De Palestijn overleed korte tijd later aan de gevolgen van het geweld.

Na afloop van de steekpartij moest de ultraorthodoxe man in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen. Hij zou in redelijke conditie verkeren. De winkelier werd niet door het mes geraakt.

Volgens de politie was de terrorist zijn beoogde slachtoffer gevolgd in de zaak aan de Baron Hirsch Straat. Daar stak hij hem met het mes herhaaldelijk in zijn bovenlichaam tijdens “een woeste aanval”, aldus de autoriteiten. De gestoken man kon dankzij kordaat ingrijpen van de winkelier voor korte tijd de zaak ontvluchten, waarna hij het wapen uit zijn nek had getrokken en teruggekeerd was in de winkel om de tegenaanval in te zetten.

Advertentie (4)